4 συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού σας όταν λείπετε σε διακοπές

simvoules

Αποκτήστε συναγερμό

 

Ο συναγερμός σπιτιού είναι μακράν το πιο αποτρεπτικό μέσο έναντι σε πιθανούς εξωτερικούς εισβολείς και διαρρήκτες. 


H ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας αρκεί από μόνη της ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι διαρρήκτες να εισβάλουν στο χώρο σας και να τραπούν σε φυγή, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του από τον κίνδυνο που εγκυμονεί μία εισβολή για τη σωματική τους ακεραιότητα και κυρίως για τη ζωή του.

“Το σπίτι μου είναι το κάστρο μου!”

 

 Με αυτή την προσέγγιση η Cnstech παρέχει ολοκληρωμένες προτάσεις ασφάλειας για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Συστήματα εξοπλισμένα με πολλές λειτουργίες, και σε συνδυασμό με εξωτερική και περιμετρική κάλυψη δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον ασφαλείας της προσωπικής σας περιουσίας.

Τα συστήματα συναγερμού που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας τεχνολογίας από τα πλέον σύγχρονα, με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές προσφέροντας σιγουριά και αξιοπιστία που τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας GRADE & CLASS (χαμηλού ή υψηλού κινδύνου), βάσει της Ευρωπαϊκής κοινοτικής οδηγίας EN-50131.

 

Μην αφήνετε τα κλειδιά σε τρίτους

 

Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους τους οποίους δεν εμπιστεύεστε απόλυτα. 

 • Μπορεί να φαίνεται καλή λύση να δώσουμε ένα δεύτερο ζευγάρι κλειδιά σε κάποιο γείτονα ή γνωστό ώστε να “προσέχει” το σπίτι μας, όμως θα πρέπει να του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί πολλές κλοπές έχουν συμβεί με αυτόν τον τρόπο.
 • να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν συμβεί κάτι
 • Φροντίστε να ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας.
 • να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πώς να έρθουν σε επαφή με την αστυνομία.

Τμήμα: Βγάλτε από την πρίζα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές.

 • αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές, βγάλτε τις από την πρίζα.
 • αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές, κλείστε το ρεύμα από τον διακόπτη.
 • εάν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε την απόκτηση ενός αυτόματου διακόπτη ρεύματος.

 

Απομακρύνετε τα αντικείμενα αξίας

 

Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι και µην τα γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο. 


Αν έτυχε πρόσφατα να αγοράσετε μία καινούρια ακριβή τηλεόραση ή έναν υπολογιστή, μην αφήσετε τη συσκευασία και τα κουτιά σε προφανές σημείο έξω από το σπίτι σας, γιατί μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα των διαρρηκτών. Κρατήστε τις αγορές σας μακριά από τα ξένα μάτια, φροντίζοντας το μπαλκόνι σας να μην μαρτυράει τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

 

Φροντίστε τον φωτισμό

 

Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη  για τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μην δείχνει το σπίτι σας εντελώς κλειστό. 


Οι διαρρήκτες «απεχθάνονται» το φως. Όταν κατά την διάρκεια της νύχτας επικρατεί στο σπίτι σας το απόλυτο σκοτάδι, δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορεί κάποιος να κινηθεί ελεύθερα, χωρίς να γίνεται αντιληπτός. 

 • οι χρονοδιακόπτες μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ανάβουν και να σβήνουν τα φώτα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας

 

Ενημερώστε την αστυνομία ότι λείπετε.

 • καλέστε το τοπικό σας αστυνομικό τμήμα
 • Πείτε τους ότι θα πάτε διακοπές.
 • Πείτε τους πού θα πάτε.
 • Πείτε τους πότε θα επιστρέψετε.