Πώς μπορώ να έχω συναγερμό με κατοικίδιο μέσα στο σπίτι

article dog

Πολλοί άνθρωποι που έχουν κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι τους αναρωτιούνται αν θα μπορούσαν να τοποθετήσουν ένα σύστημα συναγερμού χωρίς να τους δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

 

Η αλήθεια είναι πως πριν μερικά χρόνια η ιδέα να τοποθετηθεί ένα σύστημα συναγερμού σε ένα σπίτι με κατοικίδιο «τρόμαζε» τον εγκαταστάτη στην ιδέα δημιουργίας ψευδών συναγερμών. Κι αυτό διότι οι ανιχνευτές κίνησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου δεν επέτρεπαν μεγάλη ευελιξία στην ταυτόχρονη ύπαρξη κατοικίδιου και ενεργοποιημένου συστήματος συναγερμού. Έτσι, η λύση που δίνονταν ήταν η δέσμευση του κατοικίδιου σε έναν ακάλυπτο χώρο ώστε να μπορεί να κινείται χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

 

Στο πρόβλημα αυτό ήρθαν να απαντήσουν οι κατασκευάστριες εταιρίες με τη δημιουργία ανιχνευτών κίνησης φιλικών προς τα ζώα, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους. Οι νέοι ανιχνευτές κίνησης τα τελευταία χρόνια διαθέτουν «ανοχή» στην κίνηση κάποιου κατοικίδιου στο σπίτι. Έτσι, ένα ζώο μπορεί να κινείται μέσα στην επιτηρούμενη περιοχή, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός. Διαθέτουν επιπλέον λειτουργίες σε σχέση με τους συμβατικούς ανιχνευτές κίνησης (pet friendly) και η επιλογή από τον εγκαταστάτη έγκειται στο μέγεθος του κατοικίδιου. Το κόστος τους δεν διαφέρει πολύ από τους συμβατικούς ανιχνευτές και καθιστούν το σπίτι ασφαλές, ενώ το ζώο κινείται μέσα σε αυτό ανενόχλητο.

 

 

Με αυτό τον τρόπο λύνεται πλέον ο προβληματισμός όλων εκείνων που διαθέτουν ένα ή περισσότερα κατοικίδια ενώ παράλληλα κρίνουν αναγκαίο πλέον να τοποθετήσουν ένα σύστημα συναγερμού για την ασφάλεια τους.