Διάγνωση & αντιμετώπιση ιών

Το internet σήμερα κρύβει κινδύνους και η μόλυνση από κάποιον ιό είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Μπορείτε να είστε σίγουροι στη Cnstech για την αντιμετώπιση – αφαίρεση των ιών του υπολογιστή σας από τους καλύτερους τεχνικούς του κλάδου. Χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνικές αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας λειτουργεί τόσο καλά όσο και  πριν από την μόλυνση.

 

 

Malware, Ιοί, spyware

Malware είναι οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιείται για να διακόπτει την ορθή λειτουργία ενός υπολογιστή.

Ο Ιός ή Virus είναι κακόβουλο πρόγραμμα που αντιγράφει τον εαυτό σε αρκετά σημεία στον υπολογιστή μας, το οποίο εκτελεί μία βλαβερή λειτουργία σε έναν μολυσμένο υπολογιστή, όπως, να χρησιμοποιεί αποθηκευτικό χώρο στον σκληρό δίσκο ή πόρους επεξεργαστή, να παίρνει πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες χρηστών, να στέλνει spame-mails, να καταγράφει του τι πληκτρολογεί ο χρήστης κ.α. Υπάρχουν οι ιοί τα σκουλίκια ή worms και οι Trojans

Spyware είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μαζεύει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες των υπολογιστών, για λογαριασμό εταιρειών ή οργανισμών χωρίς την γνώση ή την άδεια των χρηστών.

 

Όλοι έχουμε δει υπηρεσίες που υπόσχονται να αφαιρέσουν κακόβουλο λογισμικό (ιούς, trojans, spyware κτλ) δωρεάν και το δωρεάν είναι καλύτερο από το να πληρώνεις έτσι δεν είναι; Όχι πάντα. Τι γίνεται όταν δεν έχουν αποτέλεσμα; Οι δωρεάν υπηρεσίες κακόβουλου λογισμικού, σπάνια προσφέρουν εγγύηση για το αποτέλεσμά τους.  Ή ακόμα χειρότερα, μερικές τέτοιες εφαρμογές είναι εγκληματικές και προσθέτουν ακόμα περισσότερο κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι;

Οι αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία και το να το κάνετε με μία εταιρεία εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντικό.

Λίγο – πολύ, όλοι μας έχουμε προσβληθεί από Ιό υπολογιστή έστω μια φορά. Σίγουρα έχετε ακούσει των «Ιό των 100€» ή αλλιώς, «Ιό της Αστυνομίας», ή σας έχει τύχει να ανάψετε τον υπολογιστή σας και όταν μπει στα Windows, να εμφανίσει μια λευκή οθόνη που δεν φεύγει ότι και αν κάνετε.

 

Η πρόσληψη Ιού από τον υπολογιστή σας, είναι σοβαρή υπόθεση και αυτό, γιατί εκτός από τους Ιούς των οποίων η δραστηριότητα φαίνεται (παράθυρα ανοίγουν μόνα τους, επανεκκίνηση υπολογιστή σε τυχαίες στιγμές, μπλέ οθόνες, αργή λειτουργία κ.α.), υπάρχουν και οι Ιοί των οποίων η δραστηριότητα, δεν φαίνεται !! Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι, μιας και για να τους καταλάβετε, θα πρέπει να διαθέτετε ένα καλό σύστημα προστασίας (και αυτό ακόμα, δεν σας καλύπτει 100%), να το κρατάτε πάντα ενημερωμένο και να σαρώνετε τον υπολογιστή σας για ιούς, συχνά.. Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχουν διάφοροι τύποι «Ιών», που μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να αντιληφθεί

Τι μπορείτε να πάθετε εάν προσβληθείτε από Ιό;

Ο Ιός υπολογιστή, δεν είναι παρά ένα ακόμα πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει, πως θα κάνει αυτό για το οποίο έχει προγραμματιστεί.. Αυτό μπορεί να είναι η συλλογή και αποστολή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις συνήθειες σας στο Internet, κωδικοί που δίνετε σε διάφορες ιστοσελίδες, κωδικοί πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών κ.α., ή απλά, να προκαλέσει ζημιά στα Windows, στο υλικό του υπολογιστή σας και να σας κάνει την ζωή δύσκολη.

Ο υπολογιστής σας πρέπει να προστατεύεται πάντα από ένα αντιβιοτικό σύστημα ή ένα σύστημα Internet Security.

Τα προγράμματα internet security μας προστατεύουν και από διεισδύσεις αγνώστων προγραμμάτων στον υπολογιστή μας, και έλεγχο προγραμμάτων e-mail εκτός από το απλό σκανάρισμα για ιούς.

Εάν ο υπολογιστή σας δεν έχει αντιβιοτικό σύστημα ή δεν είναι ενημερωμένο το αντιβιοτικό του είναι πολύ εύκολο να κολλήσει κάτι.Οι περισσότεροι Ιοί βρίσκονται σε σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, σε πειρατικά προγράμματα, cracks προγραμμάτων, αρχεία πειρατικών ταινιών κλπ. αλλά μπορεί να κολλήσει κανείς ιο ακόμα και από ένα e-mail.

Αντιμετώπιση ιών

Στη Cnstech καθαρίζουμε τον υπολογιστή σας γρήγορα και υπευθυνα χρησιμοποιώντας τα κορυφαία προγράμματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης Ιών και βλαβερών προγραμμάτων.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Θα δημιουργήσουμε αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας

Θα ανιχνεύσουμε το σύστημα σας με ειδικό λογισμικό και θα απομακρύνουμε τους Ιούς

Θα απομακρύνουμε Ιούς που δεν ανιχνεύονται από τα ειδικά λογισμικά

Θα αναιρέσουμε τυχόν αλλαγές που έκανε ο Ιός στον υπολογιστή σας

Θα ελέγξουμε αν ο υπολογιστής σας, λειτουργεί όπως πρέπει